ANTIDOPING

Antidopingpolicy för Hedemora Armsport

Vi vill att:

 Alla ska ha en ärlig chans och känna sig bekväma i vinst som förlust samt att åskådaren ska vara förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel.                                       

Regler i H.A.S angående doping:

Preparat som finns på RF´s röda lista är totalt förbjudet.
Förtära alkohol innan träning eller tävling är ej tillåtet.
Att komma till träning eller tävling bakfull tolereras inte.
Kosttillskott är tillåtet.
Det är inte tillåtet att förtära alkohol i klubbkläder.
Rökning & Snusning sköts diskret.
18års gräns på energidryck.
Läkarintyg vid behov av läkemedel som finns på röda listan.

Handlingsplan:

Så här gör vi för att undvika doping i vår klub.

Förebyggande:

Informera klubbens ledare/tränare om gällande proofread my paper antidopingpolicy med planerade åtgärder.Informera klubbens ledare/tränare och tävlingsidrottare affordable papers om Riksidrottsförbundets (RF:s) “Antidopingfakta”. Klubbens ledare/tränare genomför RF:s kunskapsprov i antidoping på www.rf.se/vaccinera.Ledare/tränare tar upp dopingfrågan med sina aktiva. Använd RF:s handledning “Antidopingsnack”.Uppmana klubbens tävlingsidrottare att göra Riksidrottsförbundets kunskapsprov på www.rf.se/vaccinera. Informera klubbens medlemmar om policyn och handlingsplanen. Använd symbolen Rena Vinnare för att visa klubbens hållning.

Åtgärder vid misstanke om doping:

H.A.S har en beredskapsplan vid misstanke om doping.Om någon förtär alkohol under träning/tävling eller är bakfull så kommer dom antidopingansvariga i samförstånd med ordförande i H.A.S att ge personen i fråga en varning. Man kommer endast tilldelas 1 varning därefter avstängning.Vi vill ha så pass god ekonomi så vi när som helst kommer kunna kontakta en kontrolant och göra oamälda test, gäller hela klubben samt styrelsen.Om det kommer fram bevis på att någon i föreningen har brukat något preparat från RF´s röda lista kommer denne att stängas av och svartlistas från föreningen på livstid.H.A.S kommer att erbjuda samtal och rådgivning i den mån det finns.

Dopingfall skapar stort intresse från media. Ansvarig för kontakter med media är:                           Claes Mårtensson: claes@curasverige.se
140609_vk_puff2_190x140dpi